Извършва се проверка и на РПУ-Дупница, и на прокуратурата в града,

...
Извършва се проверка и на РПУ-Дупница, и на прокуратурата в града,
Коментари Харесай

Гешев пак отиде в Дупница, за да търси Янек Миланов

Извършва се инспекция и на РПУ-Дупница, и на прокуратурата в града, която е била планувана. Това разгласи на брифинг в Дупница основният прокурор Иван Гешев, който е в града за повторно единствено за последните няколко дни.  Той разгласи, че е пристигнал, за да се запознае с главните детайлности по издирването на изчезналия Янек Миланов. На този етап мъжът не е открит, издирвателните дейности не престават, заяви Гешев.

Започнаха инспекции на голям брой обекти, заведения под управлението на прокуратурата. Това е рутинна активност, като главният приоритет е активността и бизнеса на обвинения Капланов, заяви главният прокурор. Работи голям запас, главно на Министерство на вътрешните работи. Мога да уверя жителите, че се прави всичко допустимо за разрешаването на този случай. Това, което мога да кажа е, че ние ще работим колкото би трябвало, с цел да може да си свършим работата, сподели още Гешев. 

Поел съм ангажимент персонално към брата на изчезналото лице и ще се направи всичко допустимо, акцентира още един път основният прокурор. Той добави, че в случай че се наложи, ще се употребява и Бюрото за отбрана на очевидци.

" СЕГА " напомня

Само преди ден над 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи, десетки коли, кучета и конна полиция възобновиха издирването на мистериозно изчезналия Янек Миланов от Дупница. Въпреки всички старания, засега неговото търсене не е дава резултат. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил оповестиха, че регионът, който е претърсен, е западно от селото. Там за последно 43-годишният Янек Миланов е бил засечен от видеокамери в джипа на някогашния охранител на Братя Галеви - Васил Капланов с прякор Каплата. След това следите на мъжа се губят.

в наличието на основния прокурор и шефа на Главна дирекция „ Национална полиция ” Николай Хаджиев. След изгубването на Янек бе арестуван някогашният гард на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата. След 72 часа зад решетките, той бе пуснат под домашен арест. Главният прокурор Иван Гешев изясни, че той е бил арестуван по досъдебно произвеждане, което не е обвързвано с изгубването на Миланов. Днес стана известно, че държавното обвиняване е протестирало стартирането на Капланов и следва съд да се произнесе дали той ще бъде върнет в килия.

В село Крайници е засечен джипът на Капланов, с който на 31 юли за последно е забелязан изчезналият 43-годишен Янек. Той се е качил в автомобила. На записи от камери се вижда, че на път към селото, Каплата управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане Янек не се вижда на фрагментите от камерите. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка. В момента той е обвинен за държане на огромно количество муниции за огнестрелни оръжия.

Следите на 43-годишния Янек Миланов се губят в нощта на 31 юли. Само четири дни по-рано той се върнал в Дупница от Франция, където живее и работи от години. Дни по-късно, братът на Янек Марио направи видеобръщение към Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. След още няколко дни той беше признат от основния прокурор Иван Гешев, след което прокуратурата и полицията се активизираха по случай.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР